Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί μαθητές

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ). Η επιτροπή αποτελείται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο. Έργο της είναι η ενίσχυση – υποστήριξη των μαθητών/-τριών μας και των οικογενειών τους.

Η κοινωνική Λειτουργός και ο ψυχολόγος θα βρίσκονται στο Σχολείο μας κάθε Παρασκευή (ώρες 8:30-12:30) και οι συναντήσεις μαζί τους γίνονται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού (τηλ.2731035470)

Η κοινωνική Λειτουργός και ο Ψυχολόγος δεσμεύονται από το Νόμο ως προς τη διαφύλαξη του απορρήτου, που σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παρέχουν σε τρίτους πληροφορίες που συλλέγονται κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδριών, χωρίς την έγκριση των ωφελούμενων.

Η κοινωνική Λειτουργός και ο ψυχολόγος μπορούν να ενημερώνουν τους γονείς των μαθητών για την πορεία της συνεργασίας τους, αλλά δεν μεταφέρουν σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των συνομιλιών που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των συνεδριών. Άρση του απορρήτου γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν κρίνεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των μαθητών ή ζωή κάποιου τρίτου.

Η κοινωνική Λειτουργός και ο Ψυχολόγος της ΕΔΥ

Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου 20/9/2023